Mihaiu Simona

Este cercetător științific III la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Academia Română. A absolvit cursurile de master, specializarea Devianță socială și criminalitate la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, 2010. În anul 2013 a obținut titlul de doctor la aceeași instituție, cu o teză despre criminalitatea violentă. În perioada 2014-2015 a urmat un program de studii postdoctorale, derulat în cadrul Academiei Române. De asemenea, a participat la stagii de pregătire la Universitatea Nicolaus Copernicus (Polonia, 2018) și Universitatea Francisco de Vitoria (Spania, 2019).
Are 10 ani de activitate didactică în sfera devianței sociale, este implicată în proiecte de cercetare științifică, derulate la nivel național și internațional și colaborează cu organizații non-guvernamentale active în prevenirea delincvenței juvenile, a violenței în familie ori a traficului de persoane.
A publicat la nivel național (Causes Of Violating Prisoners’ Right To A Decent Life. Romania in the European Context, Social Sciences and Education Research Review, 2019; Le modèle étiologique d’homicide, Revista Sociologie Românească, 2013) și internațional (Aspects of Gender Inequality in Romania. Study on Sexual Violence, Addleton Academic Publishers 2018; Violent Crime in Romania. Estimation, Etiology and Social Prevention, South-East European Research Centre, 2012).
Este membru în asociații profesionale (Asociația Română de Sociologie, Societatea Europeană de Criminologie, Asociația Internațională de Sociologie) și în comitete editoriale (Revista Sociologie Românească, Journal Comunicación y Hombre, Spania).
În anul 2023, Academia Română i-a oferit premiul „Henri H. Stahl”, pentru cartea „Criminalitatea violentă. Implicații și semnificații sociale”, publicată la editura Pro Universitaria în2021, București.Afișez toate cele 3 rezultate

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON