Showing the single result
Doctor în sociologie al Universității din București și lector universitar titular la Universitatea Ovidius din Constanța, Dr. Mihaela Luminița Sandu are o activitate științifică deosebit de intensă, manifestată prin participarea constantă la conferințe științifice locale și internaționale, unde a susținut numeroase comunicări științifice.
Activitatea sa academică este evidențiată prin publicarea unui număr semnificativ de articole în reviste cotate ISI și în alte baze de date internaționale, abordând o diversitate de subiecte. Printre acestea se numără: „Social Media in times of change: a three-period analysis of sentiment and engagement on the Romanian Ministry of Education’s online presence” (2024), „De los me gusta al cambio: evaluación del impacto del compromiso ciudadano en las plataformas de redes sociales de la Comisión Europea” (2024), „Psycho-emotional effects generated by the COVID-19 pandemic on the lives of students” (2022), „Burnout effect impact over medical staff during actual COVID-19 pandemic context” (2021) și „Emotional distress and coping strategies of health care workers during COVID-19 pandemic” (2020).
De asemenea, Dr. Sandu a publicat cărți importante în domeniul psihologiei și sociologiei, atât ca autor, cât și coautor. Printre lucrările publicate în calitate de autor se numără „De la teorie la practică. O viziune asupra politicilor publice și sociale în România” (2023) și „Introducere în psihologia experimentală” (2020), ambele la Editura Universitară. În calitate de coautor, a contribuit la realizarea unor cărți publicate de Editura Pro Universitaria, precum „Evaluarea psihologică în context judiciar și relația anchetat-anchetator. Aspecte teoretico-aplicative” (2016), „Elemente de statistică aplicată. Ediție revizuită și adăugită” (2015), „Elemente introductive de psihodiagnostic. Ediție revizuită” (2015) și „Comportamentul simulat. O abordare interdisciplinară” (2015).
A coordonat volume împreună cu alți specialiști în domeniu, cum ar fi: „Public policies proposals in Romania. Case Studies” (2020), „Studii în domeniul psihologiei muncii și transporturilor” (2019), „Social Problems at the beginning of the millennium, Addictions, associated risks, vulnerable groups, education, counseling” (2019), etc.
Showing the single result