Marinescu Mariana

MARIANA-MIHAELA MARINESCU este profesor universitar doctor la Universitatea din Oradea, în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic. A absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Biologie, Geografie, Geologie (secția Biologie), ulterior obținând titlul de doctor în Biologie la Universitatea din București, Facultatea de Biologie, Centrul de Cercetări în Genetică. A obținut, de asemenea, diplome de master în Management educațional, respectiv Formarea profesorilor, la Universitatea din Oradea.
Are o vastă experiență didactică, fiind totodată formator al personalului didactic și responsabil cu organizarea și desfășurarea practicii pedagogice a studenților Universității din Oradea.
A publicat numeroase studii și articole în reviste atât din țară, cât și din străinătate și este autoare a mai multor cărți de specialitate: Acțiunea factorilor mutageni asupra materialului genetic uman (Editura Didactică și Pedagogică, 2004), Tendințe și orientări în didactica modernă (Editura Didactică și Pedagogică, 2007, 2009); Introducere în Didactica biologiei (coord., Editura Junimea, 2012); Noile educaţii în societatea cunoaşterii (Editura Prouniversitaria, 2013), Manualul profesorului de educaţie tehnologică (Editura Prouniversitaria, 2014), Științele naturii/ Geografie și metodica predării acestora în învățământul primar (Editura Paralela 45, 2016); Didactica biologiei. Teorie și aplicații, (Editura Paralela 45, 2010, 2018); Fundamentări teoretice și praxiologice în predarea Științele biologice (Editura Paralela 45, 2021).Afișez toate cele 5 rezultate

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON