Afișez toate cele 2 rezultate
-
fără stocIulia Maria Mureșan
10 exegeze ale unor filme interioare
165,00 lei -
Iulia Maria Mureșan
Iulia Maria Mureșan s-a născut în Bucureși, în 26 aprilie 1980.
Este monteur și coordonator al clasei Multimedia (montaj), în colaborare cu Dan-Ștefan Rucăreanu (sunet), actualmente ciclul licență, anul II, din cadrul departamentului Multimedia: Sunet-Montaj, facultatea de Film, UNATC , „I. L. Caragiale”, București.
A absolvit în promoția 2002 UNATC, „I. L Caragiale”, Facultatea de Film, Departamentul Multimedia: Sunet-Montaj, clasa profesor Adina Petrescu (montaj)/ Horea Murgu (sunet).
Din 2003 lucrează la UNATC, ca preparator, asistent, lector universitar. Coordonează ca profesor titular serii de licență și masterat începând cu 2012, colaborând cu diferiți profesori din departamentele: Regie, Imagine, CAV. În septembrie 2009 intră la Școala Doctorală. Publică în cadrul Școlii Doctorale cu susținerea și sub îndrumarea profesorilor: Alexa Visarion și Titus Vîjeu, două articole din lucrarea de doctorat: Filmul interior – sursă a universului cinematografic 2011: [Universul cinematografic şi Sursele filmului interior, Timp şi spaţiu în filmul interior, (,,Caietele Bibliotecii UNATC” vol. 7/ nr. 4/ 2011)], Fiinţă şi film, 2012 (revista ,,Concept”).
Începând cu 2004 parcurge Masteratul de Antropologie Socială și Dezvoltare Comunitară – SNSPA, condus de profesorul Vintilă Mihăilescu, promoția 2006.
Colaborează cu diferiți regizori și case de producție sau televiziuni, în disciplinele studiate si în cele conexe, realizând astfel proiecte de scurt-metraj și lung-metraj: documentar, ficțiune, experimental, apreciate internațional.
În iunie 2012 susține examenul de doctorat, cu lucrarea Filmul interior – sursă a universului cinematografic, condusă de profesorul Alexa Visarion, obținând titlul de Doctor în Cinematografie și Media.
Coordonează Ateliere de film, susține workshop-uri și masterclass-uri și la alte instituții de profil din țară, organizează Retrospective și Integrale pentru Alexandru Tatos, cu susținerea UCIN, realizează expoziții de fotografie personale și de grup, proiecte de Antropologie socială și dezvoltare comunitară. În același sens ar fi de amintit și activitățile extra-curriculare din zona pedagogiei artistice desfășurate atât în contextul sus amintit, cât și în cadrul unor programe de studii, cum ar fi Școala de Duminică din cadrul UNATC sau înființarea din inițiativă proprie a Atelierului – Ecran Experimental desfășurat prin întâlniri interdisciplinare care au avut ca rezultat lucrări și proiecte prezente în festivaluri internaționale de film.
În UNATC a fost și colaborator al Facultății de Teatru, Departamentul Teatrologie (Jurnalism teatral) – Management cultural, pentru un curs interdisciplinar numit Mijloace de comunicare audio-vizuală. În departamentul din care face parte a înființat de-a lungul carierei cursuri care fac parte din curriculă.
Afișez toate cele 2 rezultate