Ecaterina Balica

Este cercetător știintific I în cadrul Institutului de Sociologie al Academiei Române. Începând din 2019 este fondatoarea și coordonatoarea Observatorului Român pentru Analiza și Prevenirea Omorurilor (ORAPO). Este coordonatoarea echipei naționale de cercetare afiliate la European Observatory on Femicide (2020-prezent).
Are o experiență de peste 25 de ani de cercetare în domeniul sociologiei criminalității și criminologiei. A fost coordonatoare, expert național și membră în cadrul unor proiecte internaționale și naționale care au abordat problema omorurilor, femicidului, migrației și criminalității, mediatizării criminalității și violenței împotriva femeilor și copiilor.
Rezultatele cercetărilor au fost publicate în reviste internaționale și naționale de specialitate, în cărți, capitole de cărți și au fost prezentate în conferințe naționale și internaționale.
Este autoarea cărților: “Homicide-suicides in Romania. Statistical data and Media representation” (Peter Lang 2016) și “Criminalitatea violentă. Tendințe și factori de risc” (Oscar Print 2008). Este co-coordonatoarea unor lucrări de specialitate: “Omuciderea. Tendințe, factori de risc si reprezentări media” (Balica și Gavriș 2023) și ‘Migration and crime. Realities and media representations’ (Balica și Marinescu, 2018).
Din 2019 este profesor coordonator de doctorat în cadrul Școlii de Studii Avansate a Academiei Române.
Domenii de specializare: omor, femicid, omor-sinucidere, migrație și criminalitate, justiție restaurativăAfișez singurul rezultat

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON