Craiovan Ion

Educație și formare: Între anii 1965 și 1968, a absolvit Școala de ofițeri MAI din București. Ulterior, a absolvit Facultatea de drept de la Universitatea din București în perioada 1965-1970 și Facultatea de filosofie de la aceeași universitate în intervalul 1971-1976. Din anul 1995 este doctor în drept, titlu obținut la Universitatea din București.

Experiență profesională: A desfășurat activități în cadrul mai multor universități, ocupând de-a lungul timpului funcțiile didactice de șef de catedră, decan, rector. În prezent este președintele Asociației Române de Filosofie a Dreptului (ARFD), cercetător științific onorific în cadrul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române și membru al Academiei Europei. Este primul jurist român care accede în acest prestigios corp academic, înființat în anul 1988. În calitate de membru al Asociației Internaționale de Filosofie a Dreptului și Filosofie Socială (IVR) a participat, în perioada 1993-2022, la 17 congrese mondiale, a prezentat comunicări și a publicat cronici în revistele de profil în România, despre aceste evenimente științifice internaționale. A fost membru în Comitetul executiv IVR, care a organizat Congresul Jubiliar, al XXX-lea al IVR, organizat în România de către Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” în parteneriat cu Asociația Română de Filosofie a Dreptului, în perioada 3-8 iulie 2022, la care au participat circa 500 de persoane din 40 de țări. Pe lângă acestea, domnul Craiovan a fost conducător de doctorat în Republica Moldova între anii 2015 și 2021, în cadrul Școlii doctorale în drept, științe politice și administrative din cadrul Consorțiului Național al Academiei de Studii Economice din Moldova și Universității de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere”.

Activitate de cercetare științifică: Cărți: A publicat peste 25 de cărți, între care: „Finalitățile dreptului” (1995); „Doctrina juridică” (1999); „Metodologie juridică” (2005); „Prin labirintul juridic” (2009, premiul „Simion Bărnuțiu” al Academiei Române); Filosofia dreptului sau dreptul ca filosofie (2010, 2019); Law and Some Tools (Amazon, USA, 2023); Science of Law in Search of a Contemporary Decalogue (Amazon, USA, 2023) ș.a. În ceea ce privește articolele, domnul Craiovan a avut numeroase contribuții în reviste internaționale și naționale, abordând teme variate din domeniul filosofiei dreptului și al teoriei generale a dreptului.

Premii: De-a lungul carierei sale, Ion Craiovan a fost distins cu numeroase premii și recunoașteri pentru contribuțiile sale în domeniul juridic. A primit Premiul „Mircea Manolescu” în 2005, acordat de Uniunea Juriștilor din România pentru lucrarea „Metodologie juridică”. În 2010, a fost onorat cu Premiul „Mircea Djuvara” de către Uniunea Juriștilor din România pentru lucrarea „Filosofia dreptului sau dreptul ca filosofie”. Academia Română i-a acordat Premiul „Simion Bărnuțiu” în 2011 pentru lucrarea „Prin labirintul juridic”. De asemenea, a fost distins cu Ordinul de merit și insigna „Who is Who”, Ordinul „Meritul pentru învățământ” în grad de Cavaler în 2004 și titlul de Ambasador Emerit al spiritualității românești contemporane de către Eco-Europa, Romanian Official Premium Board, în 2020.Afișez toate cele 6 rezultate

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON