Spiridon Cassian Maria

(9 aprilie 1950, Iaşi), poet şi eseist. Absolvent al Institutului Politehnic din Bucureşti. În decembrie ’89 a fost arestat deoarece a organizat şi condus o mişcare împotriva dictaturii comuniste.
În primăvara lui 1995 a fondat şi a publicat revista trimestrială de cultură poetică „Poezia”, care apare de atunci fără întrerupere. Din 1995 este redactor şef al revistei „Convorbiri literare”.
Din 1997 este membru în Consiliul USR şi, din 2001, membru în Comitetul Director al USR. Din 2009 este preşedintele USR Filiala Iaşi. Membru al PEN-clubului european.

A publicat peste treizeci de volume de poezie, publicistică şi eseuri. Deţinătorul a două premii USR pentru eseu şi al altor premii pentru poezie. Tradus şi publicat în franceză, engleză, germană, spaniolă, italiană, portugheză, suedeză, rusă, finlandeză, polonă, sîrbă, cehă, slovacă, albaneză, arabă, maghiară, chineză, coreeană ş.a.

Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi. Distins prin Decret prezidenţial cu Meritul Cultural în grad de Comandor.Afișez singurul rezultat

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON