Alina Elena Pop

Licențiată în Antropologie Filosofică în 2003 și masterat în Antropologie și Istorie Europeană în 2012, ambele la Facultatea de Filosofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Deține o diplomă în Antropologie Forensică (Legală) de către SOVENAF (Sociedad Venezolana de Antropología Física Charles Darwin) din Venezuela, în 2022. De asemenea, a urmat cursuri specializate, precum „Investigaciones Multidisciplinarias en torno al ritual inca de la capacocha”, desfășurat la Universidad Católica Santa María împreună cu Museo Sanctuarios Andinos, Peru, dar și de Arheologie Funerară, la AITABioarch.
Speaker la Congreso Iberoamericano de Identificación Forense, Columbia, și autoare de articole de specialitate în America Latină și Anglia. Membră a Society for the Study of Childhood in the Past, Durham, Anglia, precum și a HAPAX – Instituto de Investigación Científica y Docencia de Posgrado Centrado en la Antropología Filosófica y los Estudios Interdisciplinares, Mexic.
Activează ca antropolog și colaborator în domeniul Antropologiei Filosofice, Sociale, Culturale, dar și al Semioticii pe diverse șantiere arheologice din țară.
În prezent este lector invitat, titular al cursului de Antropología Cultural para Investigadores de la Escenas del Crimen (Antropología Cultural y Prácticas Funerarias și Antropología Cultural y Escenas del Crimen), Centro de Formación en Antropología, IberoForense SAS, Columbia, începând cu februarie 2023. Antropolog, ArheoHeritage în Iași.Afișez singurul rezultat

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON