Adelina-Maria Lupu

A urmat studiile de licenţă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii din București, secţia : filologie, specializarea : franceză-germană. A absolvit Masteratul de Studii Franceze și Francofone, din cadrul aceleiași facultăţi.
A fost doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Studii Literare și Culturale a Universităţii din București. În anul 2022, a susţinut teza de doctorat redactată în limba franceză, cu titlul L’Imaginaire du corps dans les romans d’Amélie Nothomb (Imaginarul corpului în romanele lui Amélie Nothomb). A obţinut titlul de doctor în filologie, cu calificativul ,,Foarte bine’’ – ,,Magna cum Laude’’.
Pe parcursul doctoratului, a predat Practica Limbii, în calitate de colaborator extern la Departamentul de Limba și Literatura Franceză, fiind vorba de seminarele de Exprimare orală, Traduceri și Texte/Redactări, respectiv de cursul de franceză – limba a treia. A publicat două articole în Revista Cercurilor Studenţești ale Departamentului de Limba și Literatura Franceză, cu titlurile ,,Du miroir au corps-miroir dans les romans d’Amélie Nothomb’’ (,,De la oglindă la corp-oglindă în romanele lui Amélie Nothomb’’) și ,,Dualisme, devenir et désir de non-devenir. Représentations du corps dans les romans d’Amélie Nothomb’’ (,,Dualism, devenire și dorinţă de nedevenire. Reprezentări ale corpului în romanele lui Amélie Nothomb’’). A participat la conferinţe, cu prezentări legate de tema tezei de doctorat, iar în septembrie 2018, a făcut parte din Juriul Goncourt al României.
Tot pe parcursul doctoral, a lucrat, în paralel, în compania Webhelp, în calitate de funcţionar în relaţiile cu clienţii pe proiecte în limba franceză. În prezent, lucrează în cadrul aceleiași companii, în calitate de moderator de conţinut pe un proiect în limbile germană și engleză.Afișez singurul rezultat

LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON