Despre noi / About us

Ne-am infiintat in anul 2004 si am editat pana acum peste 2.000 de cursuri universitare, tratate, dictionare, manuale de teste grila, carti pentru activitatea de seminar pentru o serie intreaga de facultati din toate domeniile de activitate si din multe centre universitare atat din Bucuresti, cat si din tara.

Dupa cum probabil stiti foarte bine, marea majoritate a editurilor universitare este de fapt reprezentata de o serie de entitati care detin doar utilaje si tehnologie tipografica, activitatea de editare nefiindu-le cunoscuta acestora decat intr-o mica masura. Dupa parerea noastra activitatea editoriala traditionala presupune o parte de preparare a textului primit de la autor si pregatirea acestuia pentru intrarea in redactarea pe care noi o atribuim colaboratorilor nostri in calitate de redactori si corectori.

Realizarea unei coperti cu designeri si graficieni profesionisti este de asemenea importanta pt noi si intregeste aceasta activitate pe care noi o intelegem ca fiind o activitate editoriala uzuala si care urmeaza sa fie apoi concretizata si finalizata prin intermediul activitatii tipografice pe care marea majoritate a entitatilor care activeaza in domeniul editorial universitar o privesc ca fiind de fapt unica activitate pe care dumnealor o fac, si vorbim aici de tiparirea cartilor.

Dupa parerea noastra, este absolut necesar ca o editura sa vina in sprijinul autorilor cu care colaboreaza printr-o corectura a textului pe care autorul il propune pentru publicare, printr-o grafica la cel mai inalt nivel a copertilor, printr-o distributie a cartilor la nivel national in punctele de inters pe care autorul le doreste si, de asemenea, editura le poate propune, printr-o promovare a cartilor prin intermediul librariilor online partenere, prin accesarea in calitate de consultanti stiintifici a unei serii intregi de colaboratori ai editurii de la academicieni la profesori universitari reputati pe care editura ii are in portofoliul sau.

Dincolo de activitatea tipografica pe care editura noastra o realizeaza la cel mai inalt nivel prin intermediul utilajelor tipografice, asa cum spuneam anterior, noi ne dorim sa realizam activitatea editoriala la cele mai inalte standarde, astfel incat lucrarile pe care Editura noastra le promoveaza pe piata sa fie lucrari ingrijite de catre editura asa cum trebuie prin intermediul corectorilor, redactorilor, designerilor si dtp-istilor specializati.

Bogata activitate pe care am desfasurat-o pana acum ne-a adus colaborarea unora dintre cei mai reputati autori, pe diverse domenii de specialitate de la filozofie pana la stiinte economice, marketing, management si asa mai departe.

Relationare permanenta cu bazele de date si indexarea numerelor revistelor pe care le editam face parte din preocuparile noastre permanente.

Regasirea editurii pe lista A2 a CNATDCU – domeniul Stiinte sociale (editura cu prestigiu recunoscut) si acreditarea categoria B din partea CNCS sunt o confirmare a eforturilor pe care in ultimii 10 ani le-am facut in activitatea desfasurata.

Am fi onorati sa ne adresati provocarea de a colabora la unul sau altul dintre proiectele pe care domniile voastre le pregatiti, fie in calitate de autori unici, fie intr-un colectiv de autori sau in calitate de coordonatori ai unora sau altora dintre volumele care fac obiectul activitatii dumneavoastra stiintifice.

Nu in ultimul rand, editura noastra si-a facut un obicei din a sprijini autorul prin organizarea uneia sau mai multor lansari de carte atat in Bucuresti, cat si in tara, lucru care este inclus in parteneriatului pe care il incheiem cu autorul.Echipa Editurii PRO Universitaria

***

Part of the Legal Universe Publishing Group, Publisher PRO university was established in 2004 in an effort to cover a wider range of areas of market research books and university courses. Publishing with recognized prestige CNATDCU (National Council for the Recognition of Degrees, Diplomas and Certificates) and publisher accredited by CNCS (National Research Council), with a number of over 2000 titles published, PRO UNIVERSITARIA meets the needs of professional people and academics in most panels: arts and humanities , social sciences, mathematics and natural sciences, engineering sciences, biomedical sciences.

PRO UNIVERSITARIA has rich experience in publishing scientific and academic book, in those 9 years of experience, becoming a publisher with recognized prestige in the scientific and academic publishing providing the needs for specialized people, academics and several higher education institutions, including Cantemir Christian University, Romanian-American University, University Titulescu, University of Craiova, Ecological University, University of Mumbai Wallachia, Police Academy, Danubius University of Galati, West University of Timisoara, Oil and Gas University of Ploiesti, Academy of Economic Studies and more others.

What offersn PRO UNIVERSITARIA does not limit simply to scientific book printing and university courses, but covers all editorial needs (and not only) of a university: research support by editing magazines (a total of over 25 titles, coordinated by universities), lecture notes, seminar books, brochures for graduation, a full range of promotional materials as support for the conferences organized by universities, events. The integrated support offered by PRO UNIVERSITARIA allows the universities to focus their efforts on their main activity, namely scholastic - bringing a touch of professionalism and good reputation to the customers.

Our publishing efforts to provide exceptional services are supported by the existence of an own typography , with performant devices, which allow us to create flawless image quality papers with an impeccable binder (Booklet), in short terms, integrating all these with complete services of editing, printing, and distribution for any format and circulation, anywhere in the country.