Acreditare

ACREDITARE CNCS - domeniul Arte si Stiinte umaniste


Filologie - categoria B (pozitia 8)
Filosofie - categoria B (pozitia 7)
Istorie si studii culturale - categoria B (pozitia 14)

CNCS a finalizat prima evaluare a editurilor stiintifice romanesti in domeniul arte si stiintelor umaniste. Editura Pro Universitaria confirma cu aceasta ocazie clasarea sa intre primele edituri romanesti in domeniul umanist prin obtinerea categoriei B in domeniile : ‘’Filologie’’ (pozitia 8 din 20 de edituri acreditate), ‘’Filosofie’’ (pozitia 7 din 14 de edituri acreditate), ‘’Istorie si studii culturale’’ (pozitia 14 din 24 de edituri acreditate).

In urma evaluarii CNCS un numar mic edituri au fost acceptate si acreditate in categoria A sau B pentru cel putin un domeniu al stiintelor umaniste. Amintim ca in functie de aceasta clasificare extrem de riguroasa si selectiva pana la sfarsitul anului 2011 au fost recunoscute ca edituri stiintifice acreditate 209 de edituri din cele 1400 de edituri care functioneaza in Romania.

Conform Ordinul de Ministru nr. 4692 din 29 iulie din 2011 al MECTS, editurile recunoscute anterior de catre CNCSIS care nu au fost clasificate A, B sau C de catre CNCS nu mai sunt recunoscute incepand cu 1 ianuarie 2012.

Editura Pro Universitaria felicita redactorii, colaboratorii, referentii stiintifici, redactorii de promovare, colaboratorii de la universitatile, bibliotecile universitare, librariile, centrele de cercetare, institutiile de cultura partenere si in primul rand autorii care alaturi de noi au facut posibile performantele editoriale ale editurii construind impreuna prestigiul Editurii Pro Universitaria.

SURSA:
[http://www.cncs-nrc.ro//evaluarea-publicatiilor-stiintifice/rezultate-evaluare-revisteedituricolectii/clasificare-edituri/clasificare/]
[http://www.cncs-nrc.ro/wp-content/uploads/2013/01/filo.ed_.01.2013.pdf]
[http://www.cncs-nrc.ro/wp-content/uploads/2013/01/filos.ed_.01.2013.pdf]
[http://www.cncs-nrc.ro/wp-content/uploads/2013/01/ist.ed_.01.2013.pdf]

CNATDCU - domeniul Stiinte sociale


Lista A2 - Panel 4 – Edituri de prestigiu recunoscute (pozitia 14)

Editura Pro Universitaria face parte si din lista editurilor cu prestigiu recunoscut CNATDCU pentru domeniul Stiintelor Sociale (stiinte juridice; sociologie, stiinte politice si administrative; stiinte militare, informatica si ordine publica; stiinte economice si administrarea afacerii; psihologie si stiinte comportamentale).

SURSA:
[www.cnatdcu.ro/metodologie/abilitare/]
[www.cnatdcu.ro/wp-content/uploads/2011/11/A2_Panel41.xls]