Terapia ocupationala pentru persoanele private de libertate sau aflate in probatiune

Cod: 10967

ISBN: 978-606-26-0872-9

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 01-2018

Colectia: Psihologie

Pagini: 214

Format: A5

Disponibilitate: rezervare

Terapia ocupationala pentru persoanele private de libertate sau aflate in probatiune

Autor(i): Vasile Alina Sanda

30 lei

rezerva

Aceasta lucrare a fost conceputa ca un suport de curs pentru studentii specializarii Terapie ocupationala, viitori practicieni ai domeniului. Cand au pornit pe acest drum ei au avut curajul de a crede intro noua paradigma – anume, in vindecarea prin intermediul ocupatiilor, prin activitate. O idee veche de cand lumea, care insa a trebuit sa astepte secolul XX pentru a se incadra pe linia ideilor „stiintifice”. Activitatile pe care le realizam sunt cel mai adesea recompensate prin ele insele. Cine oare nu cunoaste bucuria de a merge prin nametii de zapada, de a-ti lasa urmele pasilor desenate pe covorul alb de nea, bucuria de a face o placinta impreuna cu mama ta, bucuria de a citi o carte, bucuria de a te intalni cu cei dragi, bucuria de a munci pentru casa ta!

Dar cum de sunt unii carora lectura sau munca le repugna? Care, in loc sa vada frumusetea lucrurilor marunte, se pierd in dezordine si viciu, cazand uneori chiar pe panta delincventei? Care, in loc sa munceasca, fura munca altora? In loc sa traiasca frumos, „fura” altora vietile lor frumoase!? Iar noi, iata, putem avea ca datorie profesionala (si, implicit, morala) sa lucram cu ei, sa incercam a-i invata sa vrea sa isi schimbe in bine stilul de viata!

Cine sunt delincventii, caror medii le apartin ei, care le sunt rutinele comportamentale? Ce se intampla cu ei odata prinsi, anchetati, condamnati si sositi intr-un penitenciar? Sau ce se intampla cu cei lasati liberi, dar sub supravegherea unor institutii ale statului? Cum poate sa le vina in ajutor un terapeut ocupational si cu ce calitati trebuie sa se „inarmeze” acesta pentru a isi atinge scopurile? Iata cateva dintre intrebarile la care vom incerca sa formulam un raspuns pe parcursul acestei lucrari, cu nadejdea ca ceea ce facem serveste unui scop nobil.

Autoarea

Carti din aceeasi categorie