Studiul pregatirii sportive pentru participarea in competitii pe simulator ergometric

Cod: 9016

ISBN: 978-606-26-0240-6

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 01-2015

Colectia: Educatie fizica si sport

Pagini: 178

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

Studiul pregatirii sportive pentru participarea in competitii pe simulator ergometric

Monografie

Autor(i): Adrian Ion Urichianu

20 lei

rezerva

Monografia, conform DEX este un „Studiu stiintific amplu asupra unui subiect anumit, tratat detaliat si multilateral”. Monografia „Studiul pregatirii sportive pentru participarea in competitii pe simulator ergometric” este un studiu stiintific in sporturile nautice in general si in canotajul academic in special, prin care am incercat sa aduc la bibliografia domeniului noutati si completari ale studiilor si cercetarilor existente.

Canotajul este un sport olimpic cu mare arie de raspandire in intreaga lume, cu o mare aderenta in randul tinerilor si chiar a celor mai varstnici, mai putin in Romania. Scoala romaneasca de canotaj s-a afirmat repede pe plan mondial, avand numerosi sportivi de valoare internationala, castigatori a numeroase medalii europene, mondiale si olimpice. Prin elaborarea acestei lucrari am incercat sa punem la dispozitia profesorilor, antrenorilor, instructorilor, precum si studentilor, colegiile de antrenori si tuturor celor pasionati o serie de cunostinte care sa permita evaluarea partii aplicative din pregatirea pe simulatorul tip ergometru pentru sportivii canotori de toate nivelele.

Monografia trateaza studiul aprofundat al pregatirii specifice a sportivilor de la disciplina canotaj, care urmeaza sa participle in competitii. Datorita complexitatii problematicii abordate suntem constienti ca unele aspecte au fost mai putin sau insuficient clarificate, sau este posibil sa se fi strecurat si unele imperfectiuni.

Voi fi recunoscator tuturor celor care vor prezenta observatii si propuneri, aducandu-si aportul la perfectionarea si intregirea continutului acestei monografii pe care o dedic, sportului, ca o datorie pentru tot ce mi-a oferit acest sport pe parcursul intregii mele activitati: bucurii, satisfactii, impliniri si o pozitie sociala demna.

AUTORUL

Carti din aceeasi categorie