Statistica pentru economisti

Cod: 10679

ISBN: 978-606-26-0784-5

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 08-2017

Colectia: Ave Science

Pagini: 190

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

Statistica pentru economisti

Autor(i): Sorin Gabriel Badea , Valerica Toplicianu

25 lei

rezerva

Complexitatea si dinamica fenomenelor economice si sociale, manifestate in perioada actuala la nivel microeconomic si macroeconomic, impun realizarea unor activitati ample de masurare si analiza statistica cu privire la intensitatea si tendinta de manifestare a acestora in scopul stabilirii unor concluzii utile pentru fundamentarea deciziilor necesare realizarii unui management performant in economie si societate. Efectuarea cu profesionalism a analizelor privind structura, eficienta si dinamica economiei precum si compararea performantelor economice si sociale obtinute la nivelul tarii noastre cu cele aferente tarilor dezvoltate, reprezinta o necesitate a cunoasterii realitatii contemporane.

Strategiile pe termen scurt, mediu si lung la nivel microeconomic, mezoeconomic si macroeconomic, se fundamenteaza pe baza rezultatelor prelucrarii unui volum mare de date statistice necesare masurarii si analizarii fenomenelor si proceselor manifestate in cadrul economiei de piata . Prin aceasta carte, prezentand si exemplificand modul de utilizare a metodologiilor statistice in practica economica si sociala, autorii vin in intampinarea celor interesati de cunoastere sub aspect cantitativ si calitativ a fenomenele si proceselor din economie si societate. Cartea este alcatuita in concordanta cu programele analitice ale facultatilor cu profil economic, ea cuprinzand metodologia statistica in vigoare cu privire la masurarea si analiza aspectelor manifestate in cadrul economiei si societatii contemporane. Lucrarea include abordari teoretice si exemple din viata social-economica, termeni cheie, aplicatii si intrebari, aspecte care faciliteaza intelegerea conceptelor si metodologiilor si o face utila atat studentilor de la cursurile de zi cat si celor din invatamantul deschis la distanta.

Rezultat al unei activitati didactice indelungate a autorilor, cartea are un continut sistematizat de idei, este ancorata prin exemplele prezentate si fenomenele analizate in realitatile economic si sociale contemporane, aspecte care o fac utila si altor persoane interesate in cunoasterea problematicii abordate. Manifestand deschidere si receptivitate pentru toate observatiile efectuate, care contribuie la actualizarea si perfectionarea materialului pus la dispozitie, asiguram cititorii ca vom proceda la valorificarea opiniilor lor intr-o viitoare editie a lucrarii.

Autorii

Carti din aceeasi categorie