Jocuri cazinou fără depozit română online păcănele 2023

  1. Ultimele Jocuri De Noroc Bani Reali: Există slot machines online cu trei role altele cu cinci role, șase role și până la 7 role.
  2. Bonus Fara Depunere Aparate De Slot Câștigător - Explorați opțiunile, și suntem siguri că veți găsi mai mult decât suficient de divertisment sloturi pe net.
  3. Jocuri Cazinou Online Fără Depozit La: Practic, se poate spune că sunt recomandați cei mai buni furnizori care au și un cazinou live cu ei.

Rotiri gratuite cu castiguri reale 2023

Joc Cele Mai Bune Păcănele Electronic
Anul acesta marchează debutul noului format de 24 de echipe, cu 12 Echipe deja calificate pentru etapa principală a grupelor, în timp ce alte 12 trebuie să-și joace drumul prin grupele preliminare.
Cele Mai Sigure Păcănele Electronice Online Fără Depozit În Cazinouri
În majoritatea acestor sloturi, un simbol special de joc bonus este selectat și aplicat tuturor rotirilor.
Nici un depozit cazinou bonusuri sunt adesea rezervate doar pentru clienții noi, dar nu și în acest caz.

Jocuri populare cazinou gratuite online 3d păcănele 2023

Pariuri Gratuite Blackjack Mobil
Pentru început, clienții cazinourilor pot solicita un bonus de bun venit la un anumit site o singură dată.
Cazinou Blackjack Electronic Gratuit
Influența la nivel de business și economie a acestei situații, știm cu toții, va aduce pierderi importante implicit la nivel de industrie..
Cazinou Slot Câștigător Jocuri De Noroc Online Cu Bonus 2023

Statele din sud-estul Europei (1804-1999). Editia a II-a revazuta si adaugita

55,00 lei

Stoc epuizat

Rezervă Categorii: , Cod: 10657Autor: Popoiu IoanData apariție: 05-07-2017 Cuprins Răsfoiește

Descriere

Am inceput sa scriu aceasta carte, in august 2008, in timpul crizei gruzine. In prima decada a lui august, trupele ruse au atacat Gruzia, relatiile internationale s-au incordat brusc, razboiul rece parea sa reinvie, iar intalnirea din Malta, dintre George Bush si Mihail Gorbaciov, parea o amintire din alt secol. Istoria, temporar zagazuita dupa 1989, navalea din nou in viata noastra si punea in lumina zonele vulnerabile ale Europei. Regiunea Caucazului era o astfel de zona, unde tensiunea mocnea inca dinainte de 1989, in urma conflictului interetnic din Nagorno-Karabah. Ulterior s-a adaugat acestuia conflictul din interiorul Gruziei, datorita tendintelor separatiste din Abhazia si Osetia.

Dupa declansarea evenimentelor din Caucaz, atentia noastra s-a indreptat spre o alta zona vulnerabila, aflata la periferia Europei, regiunea balcanica. Nu intamplator, deoarece, cu doar cateva luni inainte, avusese loc in Balcani ultimul eveniment notabil din aceasta parte a lumii, secesiunea Kosovo, in februarie 2008. Considerata inca de la inceputul secolului al XX-lea, in urma evenimentelor istorice din Balcani (revolta din Macedonia din 1903, razboaiele balcanice din 1912-1913, atentatul de la Sarajevo din 1914), drept „butoiul cu pulbere al Europei”, aceasta zona tensionata cunoscuse, intre 1991- 1999, razboaie sangeroase, conflicte si masacre, pe care istoria nu le mai considera posibile.

Interesul nostru pentru istoria sud-estului Europei este, totusi, mai vechi, inca de pe vremea studentiei, la Iasi, cand ne-am fixat drept obiectiv statele balcanice la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, in speta razboaiele balcanice (1912- 1913). Acest eveniment, care a precedat marele razboi european (1914-1918), constituie nucleul volumului de fata. Dupa aprofundarea acestui conflict, ne-a interesat istoria care l-a precedat, aceea scursa intre 1804, revolta lui Karagheorghe din Serbia, si 1912, apoi evolutia sud-estului european pana in 1999, anul razboiului dintre Iugoslavia si NATO.

Acesta este continutul cartii noastre, pe care cititorul il va aprecia conform exigentelor sale. Este o istorie eminamente politica a sud-estului Europei, intrucat nu ne-a interesat o abordare economica, sociala sau culturala. Am urmarit sa subliniez primatul politicului in derularea evenimentelor. In primele pagini ale Istoriei Imperiului Otoman, cercetatorul Aurel Decei afirma ca „un stat se infatiseaza ca un organism viu, creat de oameni, fiind prin urmare supus legilor vietii umane si sociale”, care constituie substanta si conditia istoriei, si adauga: «Istoria este memoria oamenilor, ea pastreaza si reproduce tot ceea ce-i este scump, precum si ceea ce detesta.»”
Am fost calauziti, in paginile care urmeaza, de acest inteles al istoriei.

Informații suplimentare

Titlu

Statele din sud-estul Europei (1804-1999). Editia a II-a revazuta si adaugita

Preț

55,00

ISBN

978-606-26-0790-6

Format

Academic

Pagini

562

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Statele din sud-estul Europei (1804-1999). Editia a II-a revazuta si adaugita”
LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON