Nutritie, sport, sanatate

Cod: 6941

ISBN: 978-606-647-608-9

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 02-2013

Colectia: Educatie fizica si sport

Pagini: 142

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

Nutritie, sport, sanatate

Autor(i): Butnariu Mihaela

18 lei

rezerva

Sanatatea este darul cel mai de pret pe care il are un om. Aceasta reprezinta un echilibru intre mai multe aspecte: fizic, emotional, mental, social si spiritual. In cea mai mare parte, starea de echilibru trebuie sa ne-o asiguram singuri, chiar daca ea depinde de numerosi factori.

Ar trebui sa analizam mai in detaliu anumite aspecte din viata noastra, cum ar fi: cu ce ne hranim, cum si cand ne hranim, cate lichide consumam, cata activitate fizica efectuam, cate ore petrecem cu persoanele care ne sunt dragi, cate ore ne odihnim, cat timp acordam activitatilor de relaxare? Sanatatea fiecaruia dintre noi depinde, pana la urma, de armonia pe care suntem capabili sa o cream in viata noastra cotidiana.

,,Tinerete, sanatate, frumusete sunt insusiri pe care ni le dorim oricare dintre noi. A le avea daruite de natura, este un mare avantaj pentru om; a le obtine si a le mentine, indeosebi sanatatea atat de importanta, necesita o munca deloc usoara, care depinde de vointa noastra si de tenacitatea cu care suntem dotati” (Stoenescu G., 1990).

Lucrarea de fata se adreseaza atat studentilor care doresc sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu, cat si tuturor celor interesati de imbunatatirea calitatii vietii.

Multumesc, pe aceasta cale, cadrelor didactice de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Pitesti care au acceptat, cu generozitate, sa raspunda solicitarii mele de a-si exprima opinia personala cu privire la tripleta ,,nutritie, sport, sanatate”. Nu in ultimul rand, doresc sa multumesc Domnului profesor universitar doctor Mihailescu Nicolae pentru recomandarile si materialele oferite in vederea documentarii pentru elaborarea acestei carti.

Lect. univ. dr. Butnariu Mihaela

Carti din aceeasi categorie