Negocieri si afaceri internationale

Cod: 88873

ISBN: 9786066470032

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 01-2012

Colectia:

Pagini: 330

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

Negocieri si afaceri internationale

Autor(i): Constanta Aurelia Chitiba

35 lei

Complexitatea deosebita a vietii social-economice si politice contemporane, faptul ca participarea la schimburile comerciale internationale a devenit, astazi, o cerinta indispensabila a progresului economic al fiecarui stat in parte se reflecta si in intensificarea preocuparilor pentru asigurarea prin dialog si conlucrare, prin negociere, a unui cadru cat mai adecvat de desfasurare pe baza unor principii corecte si echitabile a relatiilor dintre state, precum si a celor dintre organizatiile economice care activeaza pe plan mondial.

Desi au fost folosite din vechi timpuri, negocierile s-au consacrat ca modalitate adecvata si eficienta de rezolvare a problemelor ce apar pe plan international intre parteneri (tari sau firme), mai ales in epoca moderna. Negocierea s-a impus ca unul dintre cele mai pretioase atribute ale civilizatiei contemporane si a capatat o importanta deosebita, in ultimul sfert de secol, in toate domeniile vietii internationale, in mod special in schimburile comerciale internationale.

Plecand de la aceasta necesitatea obiectiva, cartea de fata isi propune sa prezinte o serie de aspecte teoretice si practice privind negocierea comerciala internationala. Pornindu-se de la bazele conceptuale ale procesului, se abordeaza, gradual, scopul si modul de pregatire si desfasurare a negocierilor comerciale internationale, strategiile, tehnicile si tacticile utilizate in negocierile comerciale internationale, ca si modalitatile si stilurile cel mai frecvent utilizate pe plan international. De asemenea, sunt abordate aspectele esentiale legate de particularitatile procesului de negociere in context intercultural si multicultural.

Carti din aceeasi categorie