Metodologie criminalistica. Investigarea criminalitatii economice in domeniul alimentatiei publice si turismului. Volumul 2

Cod: 382512

ISBN: 978-606-26-0848-4

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 09-2018

Colectia: Stiinte juridice

Pagini: 528

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

Metodologie criminalistica. Investigarea criminalitatii economice in domeniul alimentatiei publice si turismului. Volumul 2

Autor(i): Voicu Costica , Pantea Marius , Lia Andreea Dan , George Bogdan Boruna

In urma cu mai bine de 30 de ani scriam, in publicatia „Politia Romana” despre tehnicile moderne de efectuare a controalelor economice in unitatile de industrie alimentara si cele de alimentatie publica si turism. Erau in voga, a scris presa timpului, cazurile de mari delapidari instrumentate in anii 1982-1988 in judetele Brasov (Poiana Brasov si Predeal), Arad (ICL Alimentara), Dambovita (Abatorul din Targoviste), Constanta (marile retele de restaurante si hoteluri), si municipiul Bucuresti (hotelul Intercotinental, restaurante celebre atunci: Dunarea, Cina, Codrii Cosminului, Hanul Prahova, Hanul Pustnicul etc.) Au trecut anii si orice indemn de a continua actiunile de acest gen, dupa anul 1989, a fost ignorat.

Asistam cu totii la privatizarea masiva a domeniului de alimentatie publica si am acceptat ca nu avem ce cauta ca organ de control. Ne-am retras ca si cum acest sector n-ar fi existat in economie, desi el contribuie substantial la PIB-ul Romaniei. Acum, avem curajul de a spune ca patronii (multi nu au studiile necesare) acumuleaza averi fabuloase prin practici ilegale. Doar controalele pe care le efectueaza Autoritatea de Protectie a Consumatorilor este insuficienta. Aceasta lucrare readuce in atentie un domeniu esential pentru securitatea alimentara.

A scazut numarul turistilor care vin in Romania si datorita ilegalitatilor ce se comit in acest domeniu. O carte care merita citita. O carte care constituie un suport de curs pentru politistii cu atributii in acest domeniu.

Prof. univ. dr. Costica VOICU

Carti din aceeasi categorie