Managementul crizelor în organizatii – o abordare adaptiv

Cod: 12686

ISBN: 978-606-26-1234-4

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 10-2020

Colectia: Stiinte economice

Pagini: 150

Format: A5

Disponibilitate: in stoc

Managementul crizelor în organizatii – o abordare adaptiv

Autor(i): Danut-Dumitru Dumitrascu , Levente-Attila Bakos

36 lei

cumpara Introdu numarul si te sunam noi

Cartea se încadrează în acel curent al științei managementului, care caută alternative pentru conceptele din managementul clasic al lui F.W. Taylor sau al lui H. Fayol. Tezele formulate de marii clasici ai managementului, cu mai mult de un secol în urmă, și încă încetățenite în practica de astăzi, se bazează pe realitatea primei ere a revoluției industriale. Condițiile actuale însă, cer o abordare nouă, mai apropiată de a patra revoluție industrială (Industry 4.0).

Chiar dacă am făcut referire la industrie, nu dorim să se creadă că această carte este orientată predilect spre aceasta, din contră, dorim să demonstrăm utilitatea ei generală, în situații de criză în diverse domenii. Bunăoară, recenta pandemie de Covid19, demonstrează acest aspect, evidențiind noile valențe în comunicarea de criză, nevoia de adaptare pe termen scurt, flexibilitatea și capacitatea de luare a deciziei în condiții de incertitudine și risc, elemente pe care încercăm să le evidențiem și să le explicăm și noi în această lucrare.

Perspectivele managementului de criză, în opinia autorilor, converg spre o gestionare bazată pe o abordare mai adaptivă, caracteristică unei societăți în permanentă schimbare precum cea din zilele noastre, supusă diverselor influențe, de diferite intensități, pe toate planurile (economic, socio-cultural, al mediului fizic, internațional etc.)

Carti din aceeasi categorie