Management general - Editia a IV-a

Cod: 99616

ISBN: 978-973-129-445-2

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 11-2009

Colectia: Cursuri universitare

Pagini: --

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

Management general - Editia a IV-a

Autor(i): Marius-Dan Dalota

40 lei

Cartea Management general. Editia a 4-a isi propune sa asigure intr-o prezentare concisa insa cuprinzatoare, principalele elemente fundamentale ale teoriei managementului general.

Cartea Management general. Editia a 4-a se adreseaza studentilor de la facultatile cu disciplinele de predare ”Management general” si ”Managementul firmei”, fiind necesara si pentru fundamentarea unor notiuni necesare ulterior in cadrul disciplinelor de ”Management al intreprinderilor mici si mijlocii”, ”Managementul afacerilor”, ”Management strategic”, ”Managementul resurselor umane”, ”Managementul schimbarii”, ”Managementul culturii organizationale” etc. fiind utila managerilor de la toate nivelurile ierarhice din cadrul organizatiilor, intreprinzatorilor particulari, precum si tuturor cititorilor cu preocupari in domeniul managementului.

Cartea Management general. Editia a 4-a este structurata pe doua parti. In prima parte sunt abordate notiunile teoretice si practice, pe parcursul a 12 capitole. Capitolul I trateaza notiunile introductive ale teoriei managementului. Recomandam studentilor sa parcurga atent capitolul I, inainte de a lectura celelalte capitole ale cartii. Capitolele urmatoare contin informatii fundamentale privind continutul functiilor managementului de previziune, organizare, motivare – antrenare, coordonare si control - evaluare. Cartea pregateste studentul pentru intelegerea in anii mari, a notiunilor privind managementul productiei, metodele si tehnicile de management, managementul resurselor umane, managementul strategic, managementul financiar, managementul schimbarii și al inovarii etc.

Pentru aprofundarea notiunilor teoretice parcurse, la sfarsitul fiecarui capitol se gasesc studii de caz utile abordarii problematicilor generale in orele de seminar, precum și pentru intelegerea si fixarea notiunilor dobandite pe parcursul lecturarii cartii. In a doua parte a cartii, testele grila specifice fiecarui capitol permit evaluarea personala a cititorului cu privire la temeinica insusire a cunostintelor asimilate si abordarea practica, la seminar, a notiunilor teoretice dobandite la cursul de management general. In acest mod, cartea Management general. Editia a 4-a poate utila pentru pregatirea studentilor la examenele de licenta.

Autorul multumeste anticipat tuturor sugestiilor venite din partea cititorilor privind continutul si structura cartii, astfel incat sugestiile si comentariile constructive vor fi considerate cu ocazia reeditarii acesteia.
Bucuresti, septembrie 2009
Prof.univ.dr. MARIUS-DAN DALOTA

Carti din aceeasi categorie