Gestiunea portofoliului de active

Cod: 3306

ISBN: 978-973-129-487-2

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 03-2010

Colectia: In afara colectiilor

Pagini: 256

Format: ACAD 17X24

Disponibilitate: in stoc

Gestiunea portofoliului de active

Autor(i): Leonardo Badea

25 lei

cumpara Introdu numarul si te sunam noi

Globalizarea este un fenomen complex, greu de descifrat in toate sensurile sale, care se desfasoara la nivel international neavand insa dimensiuneas planetara, pe care de altfel si-o doreste. Toate schimbarile mediului economic au dus la schimbari de mentalitate, de cerinte, de nevoi. Dorinta de inavutire a devenit din ce in ce mai puternica iar „bogatia” se exprima prin proprietati financiare si imobiliare raspandite pe intreg globul. Economiile au inceput sa fie legate prin fire invizibile, astazi informatia este wireless si totul a capatat alta dimensiune si viteza.

In prezent ne aflam in fata confruntarilor induse de economia polivalenta finantata printr-o piata financiara dezvoltata, in baza unor actiuni speculative. Cum investim? Cum ne finantam proiectele? Cum ne dezvoltam afacerile? Sunt intrebari care acum capata noi sensuri. Stinta in continuare cauta raspunsuri pentru a gasi o „cale de urmat” in realizarea investitiilor financiare. Provocarile sunt multiple, capcanele nenumarate, dar subiectul trebuie dezvoltat fiind de mare actualitate. Bineinteles lucrarea este influentata in substanta sa de actualele paradigme ale teoriei financiare, dar lasa posibilitatea cititorului sa traga concluzii si sa exerseze folosirea instrumentelor de analiza financiara.

Omul viitorului va fi un om informat, sofisticat, cu multiple cerinte iar competitia in societatea cunoasterii va imbraca forme multiple. Trebuie inteles faptul ca ne aflam inca la inceputurile dezvoltarii stiintei finantelor, iar ideile inovatoare in acest domeniu vor aparea in continuare. Criza financiara actuala care are fundament intr-o criza a valorilor, existente de ceva vreme la nivelul societatii umane, afectand viata, ideile si conceptele noastre, nu este decat semnalul pentru o noua reasezare a ideilor economice.

Economia de maine nu va mai fi ca cea de azi, ideile puse in slujba adevarului si a umanitatii vor fi altele. Sa ne pregatim imreuna pentru acest lucru gandindu-ne ca provocarile viitorului, si in domeniul financiar, vor fi nenumarate.

Autorul
Targoviste, 2009

Carti din aceeasi categorie