Etica si comportamentul civilizat

Cod: 10138

ISBN: 978-606-26-0640-4

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 08-2016

Colectia: Sociologie

Pagini: 302

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

Etica si comportamentul civilizat

Autor(i): Capcelea Valeriu

40 lei

rezerva

Etica si comportamentul civilizat este o lucrare destinata specialiștilor din domeniul filosofiei, sociologiei și altor discipline științifice, celor din domeniul culturii și educației. Totodata, lucrarea poate servi ca manual pentru studentii institutiilor superioare de invațamant.

Structura lucrarii și tematica abordata ofera posibilitatea de a ințelege problemele ce țin atat de obiectul și problematica eticii, notiunile si categoriile ei fundamentale, cat si cele ce vizeaza etica aplicata și comportamentul civilizat. Lucrarea va contribui in mod substantial la formarea si cristalizarea unei tinute morale a tinerii generații, a viitorilor specialiști din diverse domenii.

Lucrarea poate fi interesanta si pentru un cerc mai larg de cititori, mai ales, pentru persoanele ingrijorate de starea catastrofala a moralitații in societatea contemporana unde valorile morale sunt profund zdruncinate si, posibil, alterate iremediabil. Ea poate fi utila celor ce se intereseaza de dimensiunile morale ale personalitatii si societatii, de modalitatile functionarii moralei in societate. In ea sunt expuse preceptele marilor indrumatori ai omenirii si ale filosofiei morale, sunt prezentate cele mai importante categorii ale eticii si analizate cele mai stringente chestiuni ce țin de comportamentul uman.

Cartea are drept scop educația tinerii generații in spiritul unui compor¬tament moral și civilizat. Ea poate deveni un suport real pentru pedagogi si parinti in procesul de educatie și socializare a tinerii generatii in spiritul unui comportament moral civilizat.

Carti din aceeasi categorie