Elemente de IT pentru administratia publica

Cod: 6926

ISBN: 978-606-647-596-9

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 04-2013

Colectia: Cursuri universitare

Pagini: 148

Format: A5

Disponibilitate: rezervare

Elemente de IT pentru administratia publica

Volumul II

Autor(i): Vrabie Catalin

18 lei

rezerva

Cui se adreseaza?

Chiar daca istoria IT-ului a inceput acum cateva decenii, doar in ultimele putem vorbi de apropierea mediului public de acesta și abia in ultimii ani au inceput cu adevarat sa fie explorate oportunitațile lui. Relația guvernelor cu IT-ul a pornit de la operațiuni simple (calcule aritimetice simple, printarea si gestionarea documentelor) ajungand astazi la eficienta, eficacitate și servicii publice complet electronice1. Informațiile disponibile in forma digitala și posibilitatea de a le transfera cu ușurința dintr-o parte in alta a condus astazi la schimbarea manierei de conducere a organizațiilor.

Pentru o dezvoltare sanatoasa a sistemului public se impune dezvoltarea componentei IT a acestuia, iar pentru dezvoltarea acesteia este necesara instruirea adecvata a celor implicati – atat din randul cetatenilor si mediului de afaceri cat si din randul angajatilor.

Tematica manualului Elemente de IT pentru Administratia Publica graviteaza in jurul aplicatiilor software destinate lucrului la birou, ghiseu etc. de catre actualii si viitorii angajati ai Administratiei Publice romanesti.

Continut sau a fost elaborat pe baza ultimelor versiuni de software necesar calculului tabelar, bazelor de date si realizarii de prezentari utilizate in institutiile europene recunoscute. El asigura, pentru studentii din programele de zi si I.D. ale Facultatii de Administratie Publica, acoperirea integrala a programelor analitice, destinate aplicatiilor de laborator, ale disciplinelor cu profil informatic.

Carti din aceeasi categorie