E-Guvernarea in municipiile Romaniei.

Cod: 370896

ISBN: 2360 – 561801401

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 06-2014

Colectia: Periodice

Pagini: 44

Format: Academic

Disponibilitate: rezervare

E-Guvernarea in municipiile Romaniei.

Studiu de impact, nr.1/2014

Ed. coord. de(i): Vrabie Catalin

Autor(i): Catalina M. Antonie , Luminita Iordache , Luise Brosser

15 lei

Analiza de fata E-Guvernarea in municipiile Romaniei si-a propus sa radiografieze starea Web site-urilor oficiale a tuturor municipalitaților din Romania. Bineințeles ca existenta acestora, chiar daca sunt bine intreținute, nu inseamna ca sunt si folosite de cetațeni sau de mediul de afaceri. Noile metode de administrare nu necesita doar soluții inovative dar si cetațeni inteligenți.
Pe viitor analiza se va transforma din una orizontala in una longitudinala, interesul fiind de a o repeta cu regularitate la intervale de timp egale (doi ani) si de a observa schimbarile survenite si cauzele care au condus la acestea.
Inainte sa trecem mai departe, trebuie sa menționam ca deși este a treia analiza (prima a fost efectuata in ianuarie 2010 iar cea de a doua in ianuarie 2012), nu am avut intenția sa prezentam in dinamica evoluția / involuția scorurilor obținute de municipii deoarece aceste date vor fi relevante abia dupa inca doua - trei studii.
In completarea acestui studiu s-a realizat un chestionar destinat cetațenilor prin care incercam sa trasam coordonatele unei pagini Web, care sa corespunda cerințelor legislative, tehnice și de design, necesara unei primarii din Romania (urmarind evident specificul fiecarui municipiu, precum și practicile internaționale). Invit astfel pe toți cei interesați sa raspunda la acesta urmarind adresa urmatoare chestionarul de la adresa www.primariadigitala.ro.

Carti din aceeasi categorie