Dreptul muncii. Curs universitar. Editia a II-a revazuta si adaugita

Cod: 10833

ISBN: 978-606-26-0843-9

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 11-2017

Colectia: Stiinte juridice

Pagini: 312

Format: Academic

Disponibilitate: in stoc

Dreptul muncii. Curs universitar. Editia a II-a revazuta si adaugita

Autor(i): Lavinia Onica-Chipea

40 lei

cumpara Introdu numarul si te sunam noi

Cursul reprezinta a doua ediție, revazuta și adaugita, a celui publicat in anul 2013 și se adreseaza cu predilecție studenților și masteranzilor care studiaza dreptul muncii, ca disciplina cuprinsa in planul de invațamant, intr-un semestru (28 ore).

Temele analizate sunt urmatoarele: Dreptul muncii–ramura și știința a dreptului, Contractul individual de munca, Conținutul contractului individual de munca, Modificarea contractului individual de munca, Suspendarea contractului individual de munca, Incetarea contractului individual de munca, Dialogul social, Contractul colectiv de munca, Formarea profesionala a salariaților, Conflictele de munca, Conflictele colective de munca, Jurisdicția muncii, Raspunderea disciplinara.

Cursurile au fost elaborate in urma consultarii legislației actuale din domeniu, insistand asupra modificarilor intervenite din 2013 pana in prezent, a literaturii de specialitate, a practicii judiciare, precum și a unor reglementari in materie cuprinse in dreptul comparat (cu predilecție din materia jurisdicției muncii). Temele cuprind o analiza a instituțiilor dreptului muncii completata de perspective din doctrina actuala a domeniului, inclusiv deciziile Curții Constituționale, respectiv ale Inaltei Curți de Casație și Justiție, iar in final o sinteza și cate un test grila, care au menirea de a consolida, de a fixa informațiile dobandite de studenți, dupa parcurgerea conținutului și care vor fi utilizate cu predilecție in cadrul activitaților de seminar. In sprijinul studenților și masteranzilor care iși propun sa aprofundeze tematica referitoare la dreptul muncii am redat atat pe parcursul dezvoltarii temelor, cat și la final, bibliografia care a fost consultata, conform standardelor de prezentare a referințelor bibliografice.

Autoarea iși propune ca la reeditarile ulterioare sa largeasca sfera instituțiilor analizate, pornind și de la importanța studierii dreptului muncii in formarea studenților și masteranzilor Facultații de drept. Voi fi recunoscatoare colegilor și tuturor celor care vor citi cursul propus de mine și care vor face observații și aprecieri critice, pe care le voi considera sprijin in vederea perfecționarii demersurilor viitoare de actualizare și reeditare a temelor propuse.

Autoarea

Carti din aceeasi categorie