Didactica matematicii pentru invatamantul gimnazial

Cod: 10709

ISBN: 978-606-26-0809-5

Editura: Editura Pro Universitaria

Data aparitiei: 09-2017

Colectia: In afara colectiilor

Pagini: 284

Format: Academic

Disponibilitate: in stoc

Didactica matematicii pentru invatamantul gimnazial

Autori(i): Dorin Herlo , Lorena Popa , Octavia Potocean

35 lei

cumpara Introdu numarul si te sunam noi
„Se știe ca un profesor bun e cel care face ca lucrurile mai grele sa ți se para ușoare.” Grigore Moisil Studierea Matematicii, strans legata de evolutia umanitatii, este in „concordanta cu nevoile si interesele omului pentru rezolvarea unor situatii teoretice, metodologice și practice, dar și estetice.” (OMEN, 2017) In zilele noastre este de demonstrat tinerei generatii ca „matematica nu se rezuma doar la studiul numerelor si al relatiilor dintre acestea, ci este un domeniu de creatie, bazat pe gandire logica și inovatoare... Totodata, matematica contribuie la ințelegerea realitații subiective a propriei persoane și a realitații obiective a mediului inconjurator.” (OMEN, 2017)

Aceste fatete exponentiale ale matematicii prin cine sa le descopere tanara generatie daca nu prin profesorii de matematica? Acestia, pentru a avea capabilitatea implinirii unei astfel de misiuni nobile, sunt chemati a devenii buni didacticieni, buni educatori.

Prezenta lucrare isi doreste sa contribuie la formarea si dezvoltarea unor astfel de educatori in ale matematicii, capabili a vehicula conținuturile specifice acestei stiinte cu scopul realizarii obiectivelor concrete spre acumularea competentelor specifice si generale necesare oricarui tanar al secolului XXI, ducand la consolidarea competentelor cheie.

Profesorul de Matematica este chemat a fi pregatit pentru a alege, de fiecare data, cea mai buna varianta de acțiune educaționala pentru facilitarea predarii matematicii elevilor de gimnaziu. De aceea, in cele care urmeaza vom propune modalitati de predare-invațare-evaluare pentru disciplina matematica pentru gimnaziu din perspectiva didacticii actuale, post-moderne, care pune accentul tot mai mult pe activitatea de predare-invațare-evaluare ca proces interactiv, centrat pe elev.

S-a avut in vedere și caracterul formativ al acestei discipline, acela de a dezvolta la elevi rationamentul logic, bine structurat, analizarea, interpretarea si rezolvarea de probleme, precum și dezvoltarea creativitatii și motivației pentru lucru bine facut.

Carti din aceeasi categorie