Leș Alin

Alin Leș este profesor asociat și lector universitar la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Activează ca psiholog expert criminolog la Societatea Română de Criminologie și Criminalistică. Urmează studiile de doctorat în psihopatologia infracțiunilor sexuale (recidiva violului) la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Este specializat în criminologie, psihologie clinică, criminologie și științe criminale, psihologie judiciară – evaluarea comportamentului prin tehnica poligraf, științe penale. Este atestat de Colegiul Psihologilor din România la Comisiile de Psihologie pentru Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, specializarea „Psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf” și Psihologie Clinică, specializarea „Psihologie clinică”. În 2013, a devenit Președintele Filialei Sibiu a Societății Române de Criminologie și Criminalistică. A participat la o serie de conferințe, simpozioane, congrese, colocvii, stagii în țară (Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca, București, Timișoara, Iași, Constanța, Târgu Mureș, Brașov) și străinătate (Paris, Bruxelles, Lyon, Györ, Chișinău). A scris articole publicate în diferite lucrări și volume de psihologie, criminologie și științe criminale și este membru în asociații profesionale.
De același autor:
Monologuri PSI despre cuplul modern. Psihologie aplicată (Paideia, 2013)
Criminologie și psihologie criminologică (Oscar Print, 2013)
Psihologie criminologică. Individul și mulțimea în note, mize și realități subiective (Oscar Print, 2014)
Psihologie și «știința răului» (Presa Universitară Clujeană, 2014)
Despre psihopatologie și crimă (Ars Docendi, 2014)
Simulare versus disimulare. Studiu religios, psihopatologic, psihiatric, criminologic (Paideia, 2015)
Quo quadis, Psyché? (Brumar, 2015)
Psihologie criminologică. Caiet de documentare și elemente de psihodiagnostic în științele criminale (Pro Universitaria, 2015)
Sarcini cognitive. Caiet nepremeditat (Paideia, 2015)
Psihologie fenomenologică (Pro Universitaria, 2015)
În logica științelor criminale (Pro Universitaria, 2016, co-autor prof. univ. dr. Ruxandra Rășcanu)
Psihologie criminologică. Dinamici politice, sociale și culturale în criminalitatea națională și internațională (Sitech, 2016)
Poligraful. Detector de minciuni versus detector de adevăr. Ghid introductiv (Sitech, 2016, co-autor lect. univ. dr. Hadrian Vaida)
Simptomatologia crimei (Sitech, 2017)



Afișez toate cele 3 rezultate

Bucuresti, Bd-ul Iuliu Maniu (212) 862-3680 editura@prouniversitaria.ro

    Facebook
    LIVRARE GRATUITA PENTRU COMENZI PESTE 300 RON